Lyckas med kladdkakan

kladdkakaKladdkaka kan verka vara bland det lättaste som finns, och det är sällan en kladdkaka blir direkt dålig, men den kan alltid förbättras, så testa att förändra lite på det där tio år gamla receptet som alltid har fungerat och försök att hitta någonting nytt som förstås också fungerar – men fungerar ännu bättre.

Många säger som exempel att man inte ska använda en elvisp, utan att man istället ska i lugn takt röra ihop alla ingredienser med egen fart för att inte föra in en massa luft i smeten. Vidare så handlar det mycket om tiden för gräddning. En kladdkaka ska ju naturligtvis vara just det – kladdig, så att ha den för länge i ugnen kommer att göra den för torr vilket gör att den tappar mycket av sin smak.

Övrigt att tänka på
Förutom detta så kan du även se till att tänka på att använda de bästa av ingredienser och att anpassa receptet efter eget kök och egna former. Någonting relativt nytt idag är att man använder sig av silikonformar vilket ytterligare förbättrar bakresultaten – oavsett om du bakar kladdkaka eller någonting annat. Till sist så bör du också testa att göra om den igen om du inte blir helt och hållet nöjd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *