Att vara ung i dagens samhälle

Att vara ungdom i samhället är inte alltid lätt. Att passa in, få bra betyg i skolan, ha kompisar osv är inte alltid en självklarhet. Ibland är det bakomliggande problemet relationen till föräldrarna i hemmet. Det kan vara att föräldrarna inte är kapabla till att ge ungdomen det stöd och support som behövs. Som ung är det mycket uttryck och beslut som ska fattas, då framtiden står runt hörnet och skolor ska väljas inför framtida jobb. Allt detta kan bli för mycket för ungdomen och det kan lätt leda till fel väg in i ett destruktivt och farligt beteende som kan skada ungdomen själv.

Lillgårdens ungdomshem
När föräldrarna inte kan ta hand om ungdomen är det viktigt att det åtgärdas snabbt och att ungdomen får möjlighet till en omstart. En ny miljö där trygghet och stöd ständigt finns närvarande och då är ungdomshem ett perfekt alternativ där det finns tillgänglig personal dygnet runt och där ungdomen får hjälp med att acceptera verkligenheten om vad som händer med föräldrarna. Lillgården tar emot ungdomar i ålder 15-20 år både flickor och pojkar och med bra samarbete med föräldrarna görs en plan upp om hur man ska gå tillväga med fortsatta behandlingar och stöttning. Föräldrarna förblir en viktig pelare då huvudmålet är att ungdomen tillslut ska kunna flytta hem men i vissa kris fall är det inte möjligt och då får ungdomen hjälp att hitta eget boende med fortsatt stöd.

Arbetssätt
Hos Lillgårdens ungdomshem kan du vara säker på att ungdomarna är i bra händer då all personal är utbildade i familjeterapeut, socialpedagog och socionom. Det ges även extra utbildningar till personalen inom familjeterapi och miljöterapi. Miljöterapi är en viktig del i arbetet då en trygg och lugn miljö skapar inre lugn hos ungdomen. Därför är det viktigt att personalen vet vikten av att kunna erbjuda en lugn miljö. Kvalité är en återkommande viktig faktor som är extremt viktig i arbetet då kvalité måste uppnås för att kunna garantera ett bra och säkert arbete. Det görs kontroller av Inspektionen för vård och omsorg både planerade och oplanerade där det bedöms om kvalitén hålls eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *